Twinkle | Digital Commerce

VidaXL bouwt nieuw dc in Venlo

2019-05-01
1000562
  • 1:05

VidaXL opent volgend jaar een nieuw distributiecentrum van 80.000 vierkante meter in Venlo. Het platform had daar al een dc, met een iets grotere oppervlakte, van 100.000 vierkante meter.

De nummer 33 van de Twinkle100 groeit naar eigen zeggen dermate hard, dat er behoefte was aan extra ruimte. Met name het dropshipment programma, dat eind 2017 werd geintroduceerd, heeft daarvoor gezorgd, stelt het bedrijf.

VidaXL start deze maand met de bouw van het pand, dat volgend jaar maart wordt opgeleverd. Het gebouw komt te liggen op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo, waar ook het huidige dc is gevestigd. Het volledige dak van het nieuw te bouwen distributiecentrum wordt volgebouwd met zonnepanelen, net zoals Coolblue dat bij zijn ‘schuur’ in Tilburg heeft gedaan.

Dropshipping

Eind 2017 begon vidaXL met het dropshipment programma, waarmee het bedrijf uit Venray op meer digitale plekken in de wereld producten verkoopt. Vorig jaar liet cco Kijo Oudshoorn nog weten dat er destijds meer dan duizend dropshippers waren aangesloten. Een groot deel van de verkoop op het online warenhuis loopt via dat programma. 'Enkele partijen hebben het zelfs heel groots aangepakt en doen een ton omzet per week’, aldus Oudshoorn destijds.

Lees ook: 'Ruim duizend dropshippers voor vidaXL' (30 mei 2018)