Twinkle | Digital Commerce

Jumbo verwelkomt elektrische bezorgwagen

2018-05-14
40652286
  • 0:50

Jumbo bezorgt vandaag voor het eerst met de nieuwe Street Scooter: een elektrische bezorgauto die speciaal ontwikkeld is voor huis-aan-huisbelevering. De proef vindt plaats in Groningen; volgende week start Jumbo ook in Utrecht met de elektrische wagens.

Milieuvriendelijk bezorgen doet de supermarkt in Groningen sinds kort al bij de bezorgingen van Foodmarkt City, de nieuwe stadswinkel van Jumbo en La Place die maaltijden door fietskoeriers laat thuisleveren. Vanaf vandaag ontvangen Jumbo-klanten in de binnenstad van Groningen ook hun overige boodschappen thuis op groene wijze.



Duurzaam ondernemen

'Als familiebedrijf zit duurzaam ondernemen in onze genen en voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties', zegt Roy van Keulen, sinds januari directeur e-commerce. 'Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto's.'

Vergroening
Twee grote pakketdiensten maken momenteel al succesvol gebruik van de wagentjes, wat voor Jumbo de doorslag gaf in de keuze voor de Street Scooter. In de komende tijd wil Jumbo het aantal elektrische bezorgwagentjes in zijn bezorgnetwerk nog verder uitbreiden.