Twinkle | Digital Commerce

Eigenaren doen Bugaboo van de hand

  • [nieuws]
  • 1:07

Bugaboo komt binnenkort in de etalage te staan. Een jarenlange ruzie tussen de twee eigenaren zou de aanleiding zijn voor de verkoop van het miljoenenbedrijf, dat vorig jaar zijn digitale assortiment uitbreidde met reiskoffers.

Bugaboo wordt geleid door Max Barenbrug en zijn zwager Eduard Zanen. De twee zouden al sinds 2012 met elkaar in conflict zijn, maar de maat was nu blijkbaar vol. De oorspronkelijke kinderwagenretailer moet 200 miljoen euro opleveren, aldus het Financieele Dagblad. Na de zomer zou de deal rond moeten zijn.

Boxer
Onder het motto ‘wij zijn een mobiliteitsmerk’ introduceerde Bugaboo vorig jaar een online only te bestellen koffersysteem (Boxer) voor zakelijke reizigers. Daarop volgde een digitale kofferconfigurator die moet helpen bij het samenstellen van de ideale combinatie reistassen.

Verdere aanbodverbreding
Cco Mieke Veldhuis en director e-business Ronald van Drunen lieten vorig jaar al aan Twinkle weten dat de verbreding van Bugaboo’s assortiment niet bij koffers blijft. ‘We hebben nu een tweede platform binnen de webwinkel geïntroduceerd voor de Boxer en daar komen nog een derde en vierde platform bij. Daarnaast blijven wij voor zowel de kinderwagens als de Boxer met nieuwe innovaties komen. We kunnen met ons team snel inspringen op trends uit de markt en het assortiment uitbreiden’, aldus Veldhuis.