Twinkle | Digital Commerce

McDonald's start thuisbezorging in Nederland

2017-05-28
25161416
  • [nieuws]
  • 1:09

Amsterdammers krijgen hun Big Macs en Franse frietjes straks aan de deur bezorgd; McDonald's maakt plannen voor een thuisbezorgservice die volgende maand van start zou gaan. Nederland is daarmee één van de eerste Europese landen waar McDonald's bezorgt.

Dat meldt het AD op basis van anonieme bronnen. 'Thuisbezorgen is al beschikbaar in veel landen waar wij gevestigd zijn. We kijken ernaar uit onze gasten dit gemak en deze extra beleving te bieden', aldus de fastfoodketen. 'Zodra we hier in Nederland meer over kunnen vertellen, zullen we dat delen.'

Ring & Bring
Maaltijden van McDonald's werden al eerder bij Amsterdamse consumenten thuis afgeleverd, echter niet door het bedrijf zelf. Bezorgers van Ring & Bring, later Ring2Bring, bestelden in de vestiging zelf voor hun klanten en brachten de etenswaren thuis. Dat viel echter niet in goede aarde bij McDonald's zelf, die verklaarde dat bezorging een negatieve impact zou hebben op de kwaliteit van zijn producten, tevens de reden dat er nog geen eigen leverdienst bestond.

Groeiende markt
Met de Europese uitbreiding van zijn bezorgdienst, die sinds eind vorig jaar in Amerika beschikbaar is, beantwoordt McDonald's aan bij de groeiende populariteit van thuisbezorging van maaltijden. Ook concurrent Burger King zet daarop in, met levering in onder meer Nederland en Duitsland via externe bezorgdiensten.