Twinkle | Digital Commerce

Hackers stelen inkomsten verkopers Amazon

2017-05-28
24761393
  • [nieuws]
  • 1:16

Verkopers op Amazon.com hebben te maken met hackers die via hun account nepproducten verkopen aan consumenten. Zij veranderen wachtwoorden en bankgegevens om geld te innen onder de goede naam van de retailer.

In de afgelopen weken zijn veel hackers actief op Amazon.com die zo te werk gaan, meldt The Wall Street Journal. Na de betaalgegevens en accountinformatie van de verkoper te hebben gewijzigd, plaatst de hacker nepproducten in de digitale winkel van het slachtoffer.

Weg goede naam
Consumenten kopen deze artikelen, die nooit geleverd zullen worden, maar wel betaald zijn, van de hackers. Zo lopen retailers niet alleen veel omzet mis, maar gaat ook hun goede naam het afvoerputje in. ‘Ik heb nu honderd e-mails te beantwoorden van boze klanten die zich afvragen waar hun Nintendo-apparaat blijft’, aldus een verkoper aan NBC News.

Slimmer zijn
Amazon adviseert verkopers om geregeld hun account te checken en een tweestapsverificatie aan te maken. Hierbij wordt een code gestuurd naar de smartphone van de retailer, die naast de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig is om in te loggen. ‘Zij (de hackers, red.) worden slimmer, maar wij ook’, aldus Amazon.

Nederlandse kortingsdiensten
De Consumentenbond waarschuwt in Nederland voor kortingsdiensten die met misleidende advertenties consumenten proberen te lokken nadat zij een transactie doen in een gerenommeerde webshop. Bij het afronden van een aankoop bij één van de bekende webshops bieden de sites een korting aan en proberen zo nietsvermoedende kopers een abonnement aan te smeren, aldus klagers.