Twinkle | Digital Commerce

Plus slijt kerstpakketten online

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:25

Plus zet een nieuwe stap op de zakelijke markt met de introductie van een kerstpakkettenservice. De vraag naar kerstpakketten trekt weer aan, waarbij online vooral de voordelige pakketten in trek zijn volgens de keten.

Om in de stijgende vraag te voorzien, slijt Plus nu via een partner kerstpakketten op zijn website. In totaal zijn er ruim tachtig pakketten beschikbaar, vanaf 9,95 euro. 'Wij hebben écht ruime keuze, voor iedere smaak en budget is er iets te vinden', aldus e-commerce manager Tamara Smith-Zonneveld. 'Ons assortiment kenmerkt zich door goede kwaliteit en goed gevulde pakketten waar je echt blij van wordt. Dit alles uiteraard tegen een scherpe prijs. Voor klanten die liever de ontvanger zelf laten kiezen is er ook een keuze-concept.'

Kleinzakelijke markt
De supermarktketen mikt al langer op de kleinzakelijke markt en levert online bestellingen af bij onder meer zorginstellingen, kinderdagverblijven en steeds meer kantoren. Plus benadrukt in een persbericht dat ook consumenten gebruik kunnen maken van de nieuwe service, want de kerstpakketten zijn per stuk te bestellen.

E-commerce bij Plus
Plus zet er online steeds een stapje bij. Afgelopen jaar kwam al 2 procent van de inkomsten digitaal binnen. Bij een totale omzet van 2,2 miljard euro komt dit neer op een bedrag tussen 40 en 50 miljoen. De online activiteiten zijn nog niet winstgevend.

Dubbele bezorgpropositie
Eind volgend jaar moeten alle winkels van de keten zijn aangesloten op het bestelplatform. Klanten moeten dan kunnen kiezen tussen afhalen, bezorging door de super in de buurt of bezorging vanuit een centraal distributiecentrum.

Ophaalpunt op hoofdkantoor
Een dezer dagen opent Plus een ophaalpunt voor online bestelde boodschappen op zijn hoofdkantoor. Dat staat in Utrecht.