Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert Daily Dish

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Amazon heeft een nieuwe bezorgservice voor bedrijven gelanceerd, genaamd Daily Dish. Via deze service kunnen medewerkers hun lunch op kantoor laten bezorgen. Via de Prime Now app van Amazon kunnen klanten menu's ontvangen en bestellingen plaatsen. 

Daily Dish is getest in Seattle, beschikbaar voor een beperkt aantal bedrijven aldaar. Het bereik van de Prime Now app is groot; exacte cijfers zijn tot dusver niet bekend, maar het geeft in ieder geval de mogelijkheid tot uitbreiding. Restaurants die samenwerken met de service zijn onder meer Tigerly Ox en Sushi Kudasai. 

Gerechten kiezen
Het idee is als volgt: Daily Dish-leden ontvangen om 9:30 uur een aantal wisselende gerechten op hun smartphone, waaruit ze kunnen kiezen. Zij kunnen tot 11:00 uur bestellen, waarna de lunch om uiterlijk 12:30 uur wordt bezorgd. 

Vier keuzes
Een woordvoerder van Daily Dish laat weten: 'Onze leden zijn gek op de service die we bieden, we willen graag uitbreiden.' En: 'De service biedt vier keuzes per dag: één vlees en één vegetarische optie, bereid in twee verschillende keukens.'

Eerder lanceerde Amazon een soortgelijke bezorgservice, genaamd Peach. Die dienst heeft het bedrijf tot nu toe liefst elf miljoen dollar opgeleverd. Andere bezorgservices in de Amerikaanse stad luisteren naar namen als Caviar, Postmates, UberEATS en GrubHub.