Twinkle | Digital Commerce

Pixmania weer in Franse handen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Pixmania, een grote naam uit de Europese e-commerce geschiedenis, wisselt opnieuw van eigenaar. Het Duitse Mutares verkoopt het webwarenhuis aan VDD SAS. Deze investeringsmaatschappij is al eigenaar van een andere Franse online retailer: Vente-du-diable.com.

Mutares nam Pixmania in de zomer van 2013 over van het Britse Dixons (eigenaar sinds 2006), dat het bedrijf zou sluiten als er geen koper werd gevonden. Hoeveel Mutares destijds voor Pixmania betaalde, is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat Dixons zelf 69 miljoen euro op tafel legde om de noodlijdende website te ondersteunen. Pixmania’s fysieke winkels waren toen al gesloten. Ook had het webwarenhuis zich al teruggetrokken uit een aantal landen en productcategorieën.

Omzet bleef afnemen
Onder Mutares bleef de omzet van Pixmania teruglopen, tot 88,9 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. Daarmee zag de Duitse investeringsmaatschappij geen toekomst meer in de pure player. Hoeveel het Franse VDD SAS nu betaalt, is onduidelijk. Pixmania, in 2000 opgericht in Frankrijk, is nog altijd actief in veertien Europese landen, waaronder Nederland.