Twinkle | Digital Commerce

Homesearch.com bouwt aan 'Amazon voor de woningmarkt'

2017-11-08
180101
  • 1:38

Kal Raman, die eerder werkte voor Amazon, Drugstore.com en Groupon, wil de huizenmarkt opschudden met Homesearch.com. Vanaf volgend maand wordt het mogelijk om met één muisklik een huis te kopen, belooft hij.


1-click, 1-call, 1-percent’. Zo vat Raman het nieuwe concept samen voor het Amerikaanse GeekWire. De e-commerce veteraan ging afgelopen november aan de slag als ceo bij Solutionstar, de eigenaar van woonportal Homesearch.com. Solutionstar zelf is onderdeel van hypotheekverstrekker Nationstar Mortgage Holdings.

Stenen tijdperk
Volgens Raman is de vastgoedmarkt ‘de laatste blinde vlek voor e-commerce transacties’. In de meeste gevallen gaat het om de grootste aankoop die mensen in hun leven doen. Als zij hun droomhuis eenmaal hebben gevonden, belanden ze in een proces dat Raman doet denken aan het stenen tijdperk.

‘Amazon voor vastgoed’
Homesearch.com bouwt aan ‘de Amazon voor de vastgoedsector’. Wie zich via een enkele klik geïnteresseerd toont in een huis, wordt verder in beginsel op afstand geholpen, al is het mogelijk om een huis met een (aanbevolen of eigen) makelaar te bekijken. Een vertegenwoordiger van Homesearch.com is altijd slechts a phone call away om antwoord te geven op eventuele vragen.

1 procent aankoopsom terug
Het derde deel van de belofte (1-percent) voegt de meeste onderscheidende waarde toe; huiskopers krijgen 1 procent van de aankoopsom van hun huis terug, mits ze een hypotheek afnemen bij Nationstar. Ze genieten dan tevens andere voordelen, zoals garantie op hun huis en een verzekering tegen werkloosheid. Ook verkopers kunnen een procent van de transactiewaarde opstrijken, door in zee te gaan met Solutionstar. Zo fungeert het nieuwe concept feitelijk van twee kanten als lead generator.

Overnames
Solutionstar nam de afgelopen tijd voor 54 miljoen dollar aan bedrijven over, waarmee het investeerde in data en technologie. De komende periode zal het bedrijf ongeveer vijftig engineers aannemen om de grote ambities waar te maken. In maart moet een bèta-versie van het nieuwe online verkoopconcept live gaan. Onder welke naam is nog onbekend.