Twinkle | Digital Commerce

Visa komt met PayPal-alternatief voor mobiel

2017-10-05
180101
  • 1:17

Visa heeft een nieuwe service op de markt gebracht die mobiel betalen laagdrempeliger moet maken voor creditcardhouders. Visa Checkout werkt op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord, à la PayPal. Gebruikers hoeven geen creditcardgegevens meer in te vullen.

Om snel met Visa te betalen bij acceptanten, kunnen klanten de Visa Checkout button aantikken op smartphones en tablets. Na het invoeren van hun inloggegevens kunnen ze een kaart selecteren, waarna Visa automatisch de creditcardinformatie en verzendinformatie inlaadt. De nieuwe betaalknop komt om te beginnen beschikbaar op de Amerikaanse, Canadese en Australische markt. Techcrunch noemt Neiman Marcus, Pizza Hut, Staples en United Airlines als klanten van het eerste uur.

PayPal
Visa wil wat doen om het mobiele winkelverlatingspercentage (shopping cart abandonment) terug te dringen. Dat percentage zou gemiddeld op 86 procent liggen, aldus ceo Charles Scharf op een persbijeenkomst. Hij ontkende dat Visa Checkout de concurrentie opvoert met PayPal. Dat is vooral een partner volgens de topman. Via de eBay-dochter komen immers veel Visa-transacties tot stand. ‘We houden van die transacties’, zei Scharf, ‘maar we zouden niet van iemand anders afhankelijk moeten zijn’.

Mobiele portemonnee
Net als MasterCard (MasterPass) lanceerde Visa al een digitale portemonnee om mobiele betalingen te versnellen. V.me biedt toegang tot een waaier aan betaalmethoden, ook van derde partijen. Scharf's collega Sam Shrauger liet gisteren optekenen dat mensen met Visa Checkout nog makkelijker kunnen afrekenen dan via V.me: ‘Consumenten willen geen wallet, ze willen snel betalen.'