Twinkle | Digital Commerce

Amazon test verkoop 3D-geprinte producten met bedrijven

2017-05-27
180101
  • 1:05

Amazon test in de Verenigde Staten met vijf externe partijen de verkoop van 3D-geprinte producten. Voor de artikelen opent de e-commerce reus een aparte afdeling binnen zijn site.

Amazon werkt voor het pilot programma samen met start-ups die gespecialiseerd zijn in 3D-geprinte producten en vaak ook al een aantal artikelen verkopen via het platform en sites als Etsy.com of eBay.com. Deze partijen zijn nu door Amazon benaderd om samen een aparte afdeling te vullen binnen Amazon.com. De 3D-geprinte producten worden ingedeeld in vier categorieën: speelgoed, woonaccessoires en decoratie, sieraden en mode-/techaccessoires.

Vijftig producten
Een van de deelnemende bedrijven is de startup 3DLT. Het bedrijf maakt 3D-geprinte iPhone-hoesjes, lampenkappen, onderzetters en vazen en heeft momenteel vijftig verschillende producten op Amazon.com staan. 3DLT hoopt dit assortiment de komende tijd uit te breiden dankzij de samenwerking met e-retailer.

Hema
Amazon verkocht volgens Econsultancy al enige tijd 3D-printers op zijn platform. In Nederland gebeurt dit ook al op diverse sites, maar de verkoop van 3D-geprinte producten door retailers staat nog in de kinderschoenen. Hema startte onlangs als eerste retailpartij in ons land met een 3D printing service. Sinds afgelopen maandag kunnen consumenten om te beginnen armbanden en kettingen van roestvrij staal, nylon en 24 karaats goud personaliseren.