Twinkle | Digital Commerce

Sawadee neemt reiswebsites Terra Travel over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Het in slecht weer verkerende Terra Travel heeft een koper gevonden voor zijn reiswebsites Baobab Reizen en Summum.nl. De ondernemingen worden onderdeel van Sawadee, zo maakte de overnamekandidaat gisteren bekend.

Terra Travel meldde eind augustus aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) niet meer aan zijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Mark Groen, algemeen directeur van Terra Travel, liet toen al weten bezig te zijn met de onderhandelingen voor een doorstart. Deze komt er nu met Sawadee.
Baobab en Summum.nl bieden gezamenlijk meer dan 180 rondreizen naar 70 bestemmingen aan, meldt het ANP volgens NU.nl.

'Gecombineerde aanbod'
Op de site van beide reisorganisaties wordt de doorstart al gemeld: ‘Voor de liefhebbers van Summum Reizen is er goed nieuws! Summum gaat door en wordt onderdeel van Sawadee Reizen. De allermooiste rondreizen, dat is waar wij voor staan. Persoonlijk, servicegericht en duurzaam. Ontdek de bestemmingen waaraan wij ons hart verloren hebben. Bekijk nu ons gecombineerde aanbod.’

Extra vertrekdata
Om de reizigers die eerder bij Baobab en Summum.nl geboekt hebben een passend alternatief te bieden, heeft Sawadee extra vertrekdata gepland. Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group, organiseert sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen, waarbij natuur en cultuur centraal staan.