Twinkle | Digital Commerce

Drie grote Franse banken lanceren online betaaldienst

2017-10-05
180101

Drie grote Franse banken gaan in eigen land de strijd aan met PayPal met een eigen online betaaldienst. BNP Paribas, Société Générale en Banque Postale zeggen op termijn een derde van de online betalingen in het land te gaan verwerken.

De betaaldienst PayLib wordt morgen officieel gelanceerd voor desktop, tablet, en smartphone. De banken presenteerden de service vorige week aan de Franse pers en vertelden al de steun te hebben van acht van de vijftien grootste webshops in Frankrijk. Hiertoe behoren volgens Techcrunch.com de webwinkels Voyages-sncf.com, VentePrivee.com, Leroy Merlin en PriceMinister.

23 Miljoen gebruikers
PayLib zal in eerste instantie beschikbaar komen voor de 23 miljoen rekeninghouders van de drie banken. Deze gebruikers zouden op termijn een derde van de online betalingen in Frankrijk voor hun rekening kunnen nemen, aldus de banken. De partijen hopen dat meerdere Franse banken zich bij het initiatief zullen aansluiten om samen de strijd aan te gaan met PayPal.

Veilig betalen
PayLib wil zich gaan onderscheiden door in te zetten op veilig en gemakkelijk betalen (video). De gebruiker moet bij het online betalen alleen de eigen inloggegevens invoeren, waarna er samen met de bankgegevens staat vermeld hoe laat en aan wie de betaling wordt gedaan en welk bedrag er wordt afgeschreven. De gebruiker hoeft dan alleen nog maar akkoord te geven.

PayPal wereldwijd
De concurrentie die PayLib in eigen land aangaat is groot. PayPal is momenteel marktleider in online betalingen met rond de 7 miljoen gebruikers, aldus TechCrunch. Dat is een stuk minder dan het aantal gebruikers waar de drie banken mee starten, maar PayPal kan in tegenstelling tot PayLib wél teren op een wereldwijd netwerk van gebruikers en webshops dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.