Twinkle | Digital Commerce

Grapy.nl niet meer in de winkelstraat

2017-11-08
180101
  • 1:15

Grapy.nl is niet meer als merk te zien in de winkelstraat. De ‘Grapy Store’ bij boekhandel Het Verboden Rijk in Roosendaal wordt niet langer onder die naam geëxploiteerd. Grapy.nl bekijkt mogelijkheden voor een comeback in het fysieke kanaal.
 
Dat zegt CEO Jan Baltussen in reactie op vragen van Twinkle. Vorig jaar maakte Grapy.nl zijn entree in het fysieke winkelkanaal, met een shop-in-shop bij Het Verboden Rijk. De Grapy Store verhuisde mee naar een andere locatie voor de boekwinkel en kreeg daar een eigen entree en kassa.

Maar Het Verboden Rijk besloot na overleg om zelfstandig verder te gaan met wijnverkoop, aldus Baltussen tegen Twinkle. ‘Dat wilden ze graag. Ze kopen de wijn nog wel bij ons in, maar verder zijn wij niet meer betrokken.’

WineStein
Baltussen laat doorschemeren dat Grapy.nl zelf nog steeds potentie ziet in het fysieke kanaal: ‘We zijn op dit punt bezig met ideeën rondom WineStein, onze digitale sommerlier. Maar op dit moment kan ik daar nog niet concreter over zijn.’ WineStein geeft, onafhankelijk van Grapy.nl (interview), per gerecht wijnsuggesties op volgorde van geschiktheid.

By the Grape
By the Grape, een concurrent van Grapy.nl, opende afgelopen zaterdag een pop-up store in Utrecht. De online retailer heeft al een fysieke winkel in Velp en het wil zich bij succes ook permanent in de Domstad gaan vestigen. Ook Amsterdam en Rotterdam staan op het fysieke wensenlijstje.