Twinkle | Digital Commerce

EBay houdt betalingen marktplaatsverkopen vast

2017-05-27
200219
  • 0:60

EBay test een nieuwe manier van betalingsafhandeling in Duitsland en Oostenrijk. Kopers maken hun geld niet over naar verkopers maar in eerste instantie naar eBay, dat het geld weer doorsluist naar de verkopende partij.

Het gaat voorlopig om een proef op Ebay.de en Ebay.at en dan alleen bij nieuwe verkopers op die sites. EBay, dat benadrukt geen payment provider te worden met de stap, wil de drempel om bij nieuwkomers te kopen verlagen door extra garantie in te bouwen.

Verkoopcommissie
Auctionbytes.com, dat sprak met woordvoerster Maike Fuest van eBay Duitsland, vergelijkt de nieuwe betaalwijze met de manier waarop Amazon orders bij third party sellers op zijn platform verwerkt. Met dat verschil dat eBay de verkoopcommissie niet direct inhoudt op de verkoopprijs, maar apart int.

Derdenrekening
Alle nieuwe eBay-verkopers in Duitsland en Oostenrijk zijn zolang de proef duurt verplicht om klantinkomsten via de derdenrekening van eBay te laten lopen. Hoe lang eBay het geld vasthoudt hangt af van de aard van de verkoper (paticulier of zakelijk), diens ‘seller standards’ en diens verkoophistorie (uitgebreide info hier, FAQ's hier).