Twinkle | Digital Commerce

Dealerdirect nu ook makelaar in motoren en scooters

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Dealerdirect heeft naast Ikwilvanmijnautoaf.nl de site Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl geopend. De webmakelaar in motorvoertuigen opent deze maand een kantoor in België en wil nog dit jaar zijn entree maken in Duitsland en de Verenigde Staten.

Dealerdirect zeg met Ikwilvanmijnautoaf.nl en andere sites inmiddels tienduizenden auto’s te hebben verkocht aan erkende autobedrijven. Op het platform kunnen particuliere wagenbezitters ‘veilig, anoniem, snel en tegen reële marktprijzen’ gebruikte auto’s verkopen, aldus het bedrijf. Voor Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, bemiddelaar in motorfietsen én scooters, is een aantal specialisten toegetreden tot het team van inmiddels 40 ‘voertuigmakelaars’ van Dealerdirect.

Autoverkoopservice
Dealerdirect, dat banden heeft met drieduizend autobedrijven, liet afgelopen voorjaar bij herhaling van zich horen: het bedrijf daagde de ANWB uit door de site Amwbautoverkoopservice.nl te openen. Het was een reactie op de start van ANWB's Autoverkoopservice, ‘klakkeloos gekopieerd’ van Dealerdirect volgens directeur Bas Oude-Luttikhuis.

De ANWB sommeerde Oude-Luttikhuis om Amwbverkoopservice.nl uit de lucht te halen en te stoppen met het gebruiken van de naam AMWB, dat zou staan voor Altijd Maar Weer ’n Bod’. Oude-Luttikhuis koos uiteindelijk eieren voor zijn geld (zie ook Twinkle 5-2011).

‘Groupon voor auto’s
Korter geleden haalde Dealerdirect het nieuws met wat het zelf een ‘Groupon voor auto’s' noemde. In tegenstelling tot wat de naam suggereert is 1daycar.nl geen dagdealsite. De auto’s op de site worden weliswaar gedurende één dag tegen flinke korting aangeboden, maar de deals volgen elkaar niet dagelijks op. Sterker: tot op heden werd alleen op 26 mei een Chevrolet Spark in de aanbieding gedaan, waarvan alle 26 stuks werden verkocht. Volgens Dealerdirect komt er ‘binnenkort een vervolg op 1daycar.nl’.