Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent Kindle Store in Duitsland

2017-05-27
447233
  • [nieuws]
  • 1:09

Amazon biedt onze oosterburen voortaan de gelegenheid digitale boeken te bestellen in een Duitse Kindle Store. Ook Amazons e-reader Kindle is voortaan te koop op Amazon.de. Daarmee bedient Amazon voor het eerst dedicated een lezersmarkt van mensen die niet Engelstalig zijn.

Dat heeft de webwinkelgigant zojuist bekend gemaakt. Het aanbod in de Duitse Kindle Store bestaat uit 650.000 titels, waarvan ruim 25.000 in de Duitse taal. De Kindle is voor 139 euro te koop op Amazon.de. De Kindle 3G ligt voor 50 euro meer in de virtuele schappen.

Kindle reading apps
Amazon heeft ook free Kindle reading apps in de Duitse taal gelanceerd, die onze oosterburen in staat stellen e-books te lezen op onder meer de iPhone, de iPad, PC’s en apparaten die draaien op Android.

Frankrijk
Het is voor het eerst dat Amazon een Kindle Store heeft geopend in een land dat niet Engelstalig is. In augustus vorig jaar werd al wel een Britse Kindle Store geopend. Ook in Frankrijk zou de opening van Amazons digitale boekwinkel aanstaande zijn.

Deal met bibliotheken
In eigen land is Amazon een samenwerking aangegaan met elfduizend lokale bibliotheken. Kindle Library Lending, dat later dit jaar wordt gelanceerd, maakt het mogelijk om e-books te lenen in fysieke bibliotheken. Meer daarover vindt u hier.