Twinkle | Digital Commerce

Politie haalt iPad-verkoper Telzone.nl binnen een dag uit de lucht

2017-05-27
180101
  • 1:28

Telzone.nl adverteerde gister en vandaag in landelijke media met iPads voor 369 euro. Omdat twijfels rezen over de identiteit van de nieuwe webwinkelier en daarmee aan de echtheid van de scherpe aanbieding, haalde de politie de site gisteravond uit de lucht.

Dat meldt WPRG, het reclamebureau dat de webwinkel ontwikkelde, op zijn homepage. Maandagochtend ging Telzone.nl officieel van start, met onder meer commercials op radiostations 3FM en Q-music en advertenties in de gratis dagbladen Spits en Metro (zie de krant van vandaag).

Eurofiber
WPRG zegt gister rond het einde van de middag te zijn gebeld door Eurofiber, een leverancier van glasvezelverbindingen. Eurofiber gaf aan geen relatie te hebben met Telzone.nl, hoewel de webwinkel dat wel suggereerde. WPRG legt uit: ‘Er is dan ook verzocht alle gegevens welke betrekking hadden op Eurofiber te verwijderen van de website. Naar aanleiding van dit telefoongesprek begonnen bij ons, Reclamebureau WPRG (als ontwikkelaar van deze webshop), de alarmbellen te rinkelen.’

Schade beperken
Toen het WPRG vervolgens niet lukte in contact te treden met zijn klant, besloot het reclamebureau de politie op de hoogte te stellen. Uit het verslag van WPRG, waar Telzone.nl inmiddels naar verwijst: 'Na overleg met de politie is besloten om gisteravond 07 maart 2011 rond 19:00 de webshop offline te zetten. Door het offline zetten van deze webshop hebben wij geprobeerd de schade aan consumenten zo beperkt mogelijk te houden.'

Banden
In de algemene voorwaarden, die nog altijd online staan (pdf), noemt Telzone.nl 'een leveringstermijn van maximaal 30 dagen'. Hoeveel mensen een bestelling bij de shop hebben geplaatst en waarschijnlijk naar hun iPad kunnen fluiten, is onbekend. Het onderzoek naar de praktijken van Telzone.nl loopt nog.