Twinkle | Digital Commerce

PayPal breidt kopersbescherming uit

2017-05-27
180101
  • 1:06

PayPal heeft bekend gemaakt de bescherming van webshoppers die afrekenen met PayPal bijna overal ter wereld uit te breiden. Voor shoppers uit Nederland en België lijkt een uitzondering te zijn gemaakt. Dennis van Allemeersch nuanceert dat.

PayPal meldt dat de uitgebreide dekking voor kopers geldt vanaf 1 november, als in Amerika het holiday shopping season begint. ‘PayPal gaat deze nieuwe voordelen voor webshoppers bieden in bijna alle 190 landen waarin het actief is’, meldt het persbericht.

Schadeloos
Wie het lijstje van uitzonderingen bekijkt, ziet behalve Nederland onder meer ook België en Frankrijk vermeld staan. Dennis van Allemeersch, countrymanager van PayPal in de Benelux, verschaft tekst en uitleg: ‘Vanaf 1 November 2010 worden kopers die met PayPal betalen niet alleen schadeloos gesteld als een product niet aankomt, maar ook als de geleverde goederen afwijken van wat besteld is. In sommige Europese landen, waaronder Nederland en België, hebben kopers reeds het recht om online gekochte goederen binnen een bepaalde termijn na levering terug te sturen. In die zin zit deze bescherming dus reeds ingebakken in de wetgeving.‘

Verwijten
Webwinkeliers in ons land verwijten PayPal overigens nog wel eens te ver te gaan in de bescherming van kopers, zoals onlangs weer duidelijk werd na een artikel van Metro.