Twinkle | Digital Commerce

Duitse, Franse, Spaanse en Turkse boeken bij Bol.com

2017-05-27
182101
  • [nieuws]
  • 1:07

Bol.com heeft zijn assortiment uitgebreid met 377.000 boeken in het Duits, Frans en Spaans. Daarmee komt het ‘anderstalige assortiment’ van de online-mediawinkel op een kleine 2,7 miljoen boektitels.

Volgens Bol.com wonen er in ons land 440.000 mensen met de Duitse, Franse of Spaanse nationaliteit, die voortaan eenvoudige toegang hebben tot boeken in hun moerstaal. Bol.com zegt met het andertalige assortiment ook te mikken op Nederlanders die boeken in de oorspronkelijke taal van een schrijver willen lezen.

Tweedehans boeken en e-books
Behalve literatuur komen onder meer studieboeken, kinderboeken, strips en medische encyclopedieën beschikbaar in het Duits, Frans en Spaans.Tweedehands boeken en e-books zullen het andertalige assortiment van Bol.com verder verruimen. Eerder voegde Bol.com Engelstalige titels toe, waarvan er inmiddels 2,2 miljoen te koop zijn.

Turks
Daniel Ropers zegt in een persverklaring: ‘Voor ons is deze uitbreiding van het assortiment een logische stap. Wij willen onze klanten een zo breed mogelijke keuze bieden. Tot nu toe was het erg moeilijk voor liefhebbers om een boek in de door hen gewenste taal te krijgen. Voortaan kunnen zij bij bol.com terecht. We zullen het aanbod buitenlandse boeken blijven uitbreiden. Binnenkort zullen we bijvoorbeeld ook Turkse boeken toevoegen.’

Een blik op de site leert dat er al 320 Turkse boektitels te koop zijn.