Twinkle | Digital Commerce

'Traditionele retailers presteren beter online'

2017-11-08
106106
  • 1:30

De laatste studie van eDigitalResearch laat zien dat traditionele retailers webshops en postorderbedrijven overtreffen online, door gebruik te maken van meerdere verkoopkanalen en de expertise van hun klantenservice.

Het onderzoek
In het onderzoek zijn 46 zeer goed presterende websites opgenomen, waarbij gebruik is gemaakt van de eMysteryShopper tool van eDigitalResearch. De websites zijn geëvalueerd op basis van het hele koopproces dat de consument doorloopt. Van de eerste indruk tot aan het winkelmandje en vanaf de aankoop tot aflevering, plus de daarbij ondersteunende communicatie.

Uitkomsten
John Lewis presteerde van alle onderzochte sites het beste, op de hielen gezeten door Marks & Spencer en Next. Andere webshops die ook goed presteerden zijn New Look, die voor het eerst in de top-10 verscheen, en Boots: degrootste stijger op de lijst, geklommen van plek 32 naar plek 10. Noemenswaardige prestaties waren er ook van Debenhams (van 29 naar 9) en HMV (17 naar 8).

Van elkaar leren
Als het echter aankomt op functionaliteit, kunnen de meeste traditionele retailers die online zijn gegaan, nog iets leren van de pure webwinkeliers. Amazon is geroemd door zijn zoekwoordsysteem à la Google, het snelle en gemakkelijke transactieproces en zijn productreviews. ASOS scoorde goed met zijn informatie, afbeeldingen en catwalkvideo’s. Beide zijn ook terug te vinden in de top-10.

‘Tien jaar geleden regeerden webshops als het op online verkopen aankwam. Toch zijn traditionele retailers online langzaam maar zeker terrein aan het winnen’, zegt eDigitalResearch's hoofdonderzoeker Derek Eccleston. ‘Terwijl traditionele retailers altijd al het voordeel op klantenservice hebben, onttrekken zij nu ook een commercieel voordeel door in technologie en meerdere verkoopkanalen te investeren. Als ze doorgaan met het inzetten van nieuwe mediakanalen en blijven voldoen aan de traditionele verwachtingen van de klant, dan zullen traditionele retailers een goede kans maken om pure players webshops uit de markt te duwen’, concludeert hij.

U kunt hier het hele onderzoek lezen.

Bron: Ecustomeropinions.com