Twinkle | Digital Commerce

E-commerce in Europa: 12 procent groei

2017-11-08
170130
  • 1:12

De online-uitgaven van Europese consumenten zullen dit jaar 12 procent hoger uitkomen dan vorig jaar. Die verwachting sprak EMOTA gisteren uit op de Global E-commerce Summit.

Francois Momboisse en Suzanne Czech, respectievelijk vide-president en seceratris-generaal van EMOTA, gingen meer specifiek in op de e-commerce cijfers in Frankrijk.

Daar wordt dit jaar naar verwachting een online-omzetgroei van 25 procent genoteerd, hoewel de gemiddelde orderwaarde er afneemt. Die trend werd eerder dit jaar al waargenomen door de Franse branchevereniging Fevad.

CBS
Inmiddels telt Frankrijk op zijn totale populatie van ruim 62 miljoen inwoners 23,5 miljoen online-kopers. Dat is 44 procent meer dan in 2006, maar alles bij elkaar nog geen drie keer het aantal Nederlandse webshoppers; Het CBS becijfert het aantal Nederlandse webshoppers op 8,8 miljoen, zo werd gister bekend.

Global E-commerce Summit
EMOTA is de koepelorganisatie van Europese brancheverenigingen en samen met het Amerikaanse Shop.org producent van de Global E-commerce Summit, die door Twinkle-uitgever BBP wordt georganiseerd. Na de primeur in Amsterdam vindt de tweede editie van het internationale evenement dit jaar plaats in het Grimaldi Forum in Monaco.

Patrick Byrne van Overstock.com
Op de eerste dag van de Global E-commerce Summit betrad ook Patrick Byrne het podium. De CEO van Overstock.com hield een betoog over de moeilijke Amerikaanse kapitaalmarkt en schetste een weinig rooskleurige economische visie op de komende tien jaar.

Twinkle interviewde Byrne in Monaco. Binnenkort meer over hoe Overstock.com zich de komende tien jaar staande wil houden.