Twinkle | Digital Commerce

Crossborder-betalen op agenda Global E-commerce Summit

2017-11-11
171130

Een nieuw onderzoek van de Europese Commissie toont aan dat het crossborder online shoppen nog nauwelijks van de grond komt. In ruim 60 procent van de gevallen rond een crossborder-consument zijn bestelling niet af.

Crossborder-betalen is daarbij een van de grootste struikelblokken. Deze week staat het over de grens shoppen en betalen op de agenda bij de tweede Global E-commerce Summit in Monaco.

Het wordt zo langzamerhand tijd dat banken in Europa inzien dat het noodzakelijk is te komen tot een interoperabele manier van online-betalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van internetbankieren. Zeg maar iDeal in Europa. Thuiswinkel.org heeft dit aangekaart binnen haar Europese koepelorganisatie EMOTA, die samen met het Amerikaanse Shop.org partner is in de E-commerce Summit. Daar staat het onderwerp ook op de agenda van de Round Table discussie over Online Payments, die dinsdag aan het einde van de dag plaatsvindt.

Crossborder shopping en online-betalingen staan ook op de agenda van de vergadering van directeuren van zo'n 22 nationale brancheorganisaties, waaronder Thuiswinkel.org. Die vergadering vindt vandaag plaats in Monaco, voorafgaand aan de tweede Summit.


Gerelateerde artikelen: