Twinkle | Digital Commerce

Trustpilot wil eerlijke beoordelingen voor webwinkels

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:60

Valse beoordelingen zijn een ware plaag voor retailers en daarom heeft de Deense review-verzamelaarTrustpilotsinds kort ook in Nederland een betaald pakket gentroduceerd.

Met dit pakket worden beoordelingen over online winkels verzameld en dat gebeurt aan de hand van de klantennummers. Positieve reviews worden rechtstreeks op de website geplaatst, of kunnen op Facebook als promotiemiddel worden ingezet.

Afnemer Big Dennis is vooral te spreken over de echtheid van de reviews. 'Vertrouwen is een essentieel element bij online verkoop. Sinds wij aantonen dat de klantenservice centraal staat en wij heel wat tevreden klanten hebben, ondervinden wij dat bezoekers vaker klanten worden. Sinds het plaatsen van de beoordelingen op onze site is onze conversie met 5 procent omhooggegaan', vertelt Rutger Holscher, algemeen directeur vanBig Dennis.com.

Trustpilot moedigt webshops aan om hun klanten actief te benaderen om een review te plaatsen. Webwinkels met overwegend negatieve reacties hebben vaak te weinig reviews om een evenwichtig beeld te geven. Wanneer klanten worden gestimuleerd om een recensie acht te laten, komt er meer evenwicht in de reviews, meent Trustpilot. Via departnerdemovan de review-verzamelaar kun je visualiseren hoe je eigen webshop er uit komt te zien, inclusief beoordelingen.