Twinkle | Digital Commerce

Sociaal winkelplatform Friendshopper.com gelanceerd

2017-05-27
169131
  • [nieuws]
  • 0:56

Friendshopper.com is een nieuw platform waarop vrienden realtime kunnen praten over het aanbod in webwinkels. De site biedt ook een uitgebreide zoekfunctionaliteit.

Friendshopper, een Amerikaanse start-up, hoopt dat webshoppers de toepassing zullen omarmen als startpunt bij het online-winkelen. Ze kunnen een profiel aanmaken en lijstjes bijhouden van favoriete webwinkels en producten.

Attenderen
Ook kunnen ze, zonder de gepersonaliseerde omgeving te verlaten, zoeken in het aanbod van participerende webwinkeliers en hun aangesloten vrienden attenderen op bepaalde items. Via een dialoogvenster kunnen ze dan real-time in gesprek gaan over de artikelen.

Bestellen via Friendshopper.com kan niet; Wie besluit een getoond product te bestellen, komt terecht in de webwinkel die het in zijn assortiment heeft.

Smatch.com
Friendshopper.com, een soort Hyves voor webshoppers, mikt op social shopping, dat langzaam van de grond komt. Het concept heeft veel weg van dat van Otto-dochterSmatch.com, waarover Twinkle onlangsberichtte.Die site werkt volgens een cpc-model.

Windows Live Messenger
Overigens biedt Kijkshopal de optie om binnen zijn webwinkel artikelen met vrienden te bespreken door een koppeling met Windows Live Messenger.Kijkshop.nlis voer voor 'enkele honderden conversaties per week',alduse-commerce manager Steven Hunink.