Twinkle | Digital Commerce

Lidl gaat auto's verkopen online

2017-05-27
170131
  • [nieuws]
  • 0:51

Lidl_autoSupermarktketen Lidl gaat Opel Corsa's en Volkswagen Cross Polo's verkopen via het internet. Duitse klanten van de discounter kunnen rekenen op kortingen van ongeveer 25 procent.

Dat meldt De Telegraaf. Wie een auto koopt in de webwinkel van Lidl, die overigens pas sinds november in de lucht is, kan bovendien aanspraak maken op een gegarandeerde inruilkorting van 2.500 euro op een auto van negen jaar of ouder. Met deze maatregel probeert de Duitse overheid de neergaande economie een impuls te geven.

Claimjeclio.nl
Het aantal initiatieven met online-autoverkoop neemt langzaam toe, ook binnen onze landsgrenzen. Op de actiesite Claimjeclio.nl bood Renault eind vorig jaar Clio's aan tegen een korting van zo'n 30 procent. Webshoppers konden één van de vijftig verkoopbare auto's claimen door een aanbetaling te doen.

Škoda-Direct.nl
Vanaf eind januari is het in ons land mogelijk een auto te kopen zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Toen lanceerde Škoda de site Škoda-Direct.nl. Een auto die in die webwinkel wordt uitgezocht en betaald, wordt voor de deur van de webshopper afgeleverd.