Twinkle | Digital Commerce

Prijzen Neckermann Reizen verschillen per dag

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:12

Neckermann Reizen hanteert voortaan flexibele prijzen op zijn website. Ze varïeren per dag en zijn afhankelijk van de actuele tarieven van vliegtuigmaatschappijen en accomodaties. In de papieren prijsbijlage vindt de klant alleen nog richtprijzen.

Hotelkamer vullen
Volgens CEO Gert de Caluwe van Thomas Cook Nederland, de moederorganisatie van Neckermann Reizen, is de stap mede ingegeven door de huidige situatie in de reisbranche, waarin hoteliers prijzen verlagen om hun kamers te vullen. 'Het gebruik van Flexprijzen biedt Thomas Cook Nederland de mogelijkheid om de markt met de meest actuele prijzen van dienst te zijn en goed in te spelen op de dynamiek van de markt. Daarnaast zijn dagprijzen iets van deze tijd', aldus De Caluwe tegen Reisrevue.

Vrij Uit
Vrij Uit, een andere dochter van Thomas Cook, zal de actuele prijzen van zijn reizen per april alleen online gaan vermelden. De papieren prijsbijlage biedt vanaf dat moment niet meer dan een indicatie. Volgens De Caluwe blijven beide informatiebronnen voorlopig naast elkaar bestaan: 'We kunnen ons voorstellen dat de retail de klant graag iets tastbaars in handen geeft.'

ER Travel Group
Anderhalf jaar geleden was ER Travel Group de eerste grote touroperator die dagprijzen ging hanteren, voor het label Winners.eu. Dat bedrijf besloot echter direct de papieren prijsbijlage te schrappen.

Weekendjeweg.nl
Ook Weekendjeweg.nl probeert met flexibele prijzen in te spelen op de kwakkelende markt. Door hotelovernachtingen via een online-boekingssysteem tegen dagprijzen aan te bieden, hoopt de site voortaan zakelijke reizigers aan zich te binden.