Twinkle | Digital Commerce

VVV komt met online-ticketservice

2017-05-26
169130
  • [nieuws]
  • 0:54

Onder een nieuwe naam en in een speciale webwinkel gaat VVV Nederland tickets voor concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen aanbieden.

Het is de bedoeling dat de webwinkel in maart van het komend jaar wordt gelanceerd. Via een affiliate-model gaat de vereniging tickets verkopen uit het aanbod van CTS Eventim, een bedrijf dat jaarlijks 60 miljoen entreebewijzen verkoopt.

Nieuwe merknaam
Volgens formulemanager Raymond Smits gaat VVV Nederland de tickets ook verkopen in 120 van zijn kantoren. Opvallend is dat die vestigingen gaan opereren onder een nieuwe merknaam, dezelfde als die van de nieuwe webwinkel. 'Smits: Welke naam het wordt kan ik helaas niet zeggen.'

Ruimte
Volgens Smits laat de koppeling aan het systeem van CTS Eventim ruimte voor VVV Nederland om andere evenementen toe te voegen. Concreet vormgegeven plannen daarover bestaan nog niet.

Overkoepelend beleid
Op dit moment houden verschillende VVV-kantoren een webwinkel in de lucht, die er op eigen initiatief is gekomen. Volgens Smits is het de bedoeling dat er een overkoepelend beleid komt voor de webwinkelactiviteiten van de vereniging: 'Denk daarbij aan centrale ondersteuning en aan een eenduidige uitstraling.'