Twinkle | Digital Commerce

Amazon.co.uk en Tesco Direct verlagen drempel free shipping

2017-11-11
170130
  • 1:19

Om meer potentiële kopers over de streep te trekken hebben Amazon en Tesco Direct de drempel voor free shipping in Groot-Brittannië verlaagd. Marks & Spencer, dat een maand lang helemaal geen verzendkosten rekende, heeft weer een drempel opgeworpen.

Wie een bestelling van 5 pond sterling doet op Amazon.co.uk hoeft voortaan geen verzendkosten te betalen voor levering aan huis. De drempel lag op 15 pond. 'We hebben de stap gezet om mensen voor kerstmis een steuntje in de rug te geven. Het zijn zware tijden en dit zal komen als een welkom extraatje voor mensen', aldus Brian McBride van Amazon UK tegen Internet Retailing. De homepage van Amazon.co.uk is voorzien van een trots statement van CEO Jeff Bezos van Amazon over de Super Saver Delivery.

'Sneller en goedkoper'
Ook elektronicaketen Tesco Direct investeert in free shipping: voortaan kunnen bestellingen van minstens 25 pond gratis worden afgehaald in een filiaal van de keten. Wie voor meer dan 50 pond bestelt, kan de producten gratis thuis laten afleveren. 'Faster and cheaper delivery than Argos & Asda' is de trotse melding op Direct.tesco.com.

Marks & Spencer
Of de drempelverlagingen na de kerst gehandhaafd zullen blijven, is onduidelijk. Een actie van warenhuis Marks & Spencer, dat geen verzendkosten in rekening bracht aan mensen die in september een online bestelling plaatsten, bleek van tijdelijke aard. De besteldrempel ligt nu weer op 30 pond.

De norm in Amerika
Hoewel veel retailers zich gesteld zien voor hogere transportkosten, lijkt free shipping in Amerika de norm te zijn geworden in het aangevangen 'holiday season'. Het aanbieden van gratis productverzending vergt creatieve oplossingen.