Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart plaatst levensmiddelen online

2017-11-08
167132
  • 0:58

Wal-Mart heeft levensmiddelen, huisdierproducten en artikelen in de categorie health and beauty op zijn website gerubriceerd. De producten zijn echter niet online te koop.

Volgens Ravi Jariwala van Wal-Markt is het de bedoeling dat klanten online kunnen zien welke producten in de fysieke winkels verkrijgbaar zijn. Ook kunnen ze op Walmart.com terecht voor gedetailleerde informatie over de artikelen in de drie genoemde categorieën. 'We hebben deze stap gezet om het bezoek aan onze winkels efficiënter en comfortabeler maken voor klanten', aldus Jariwala.

Tal van categorieën
Wal-Mart is de grootste supermarktketen in de Verenigde Staten en heeft na Amazon.com de drukst bezochte site van alle Amerikaanse retailers. Producten uit tal van categorieën als consumentenelektronica, boeken, meubels en juwelen zijn via de webshop verkrijgbaar. De klant heeft daarbij de keus producten thuis te laten bezorgen of gratis af te halen in een vestiging van de keten.

Safeway en Peapod
Toch ziet de winkelreus vooralsnog af van levensmiddelenverkoop via de site. Van de concurrenten doen alleen Safeway en Ahold-dochter Peapod serieus aan webkruidenieren, aldus de Financial Times. Amazon startte een jaar gelden met de verkoop van groceries online via Amazon Fresh.

Bron: Ft.com