Twinkle | Digital Commerce

EBay opent milieubewuste webshop

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:54

Met de nieuwe webwinkel Worldofgood.com concentreert eBay zich op groene, duurzame en eerlijke producten. Het bedrijf hoopt een graantje mee te pikken uit de Amerikaanse fairtrade markt, waarin jaarlijks meer dan tweehonderd miljard dollar omgaat.

Worldofgood.com is een doorzichtig domein, waar gebruikers en makers direct met elkaar contact staan. Via de website worden onder andere handgemaakte kralen, cosmetica en gerecycleerde spullen aan de man gebracht. Afdingen op de prijs van producten is er niet bij: 'We willen dat consumenten zich verdiepen in de details achter een product en niet in de prijs', aldus general manager Robert Chatwani tegen persbureau AP.

EBay heeft de site opgezet in samenwerking met non-profit-organisatie World of Good. De aangeboden producten op Worldofgood.com zijn tegen de vastgestelde prijs ook op eBay.com te koop. Fabrikanten die hun producten willen terugzien op de nieuwe marktplaats zijn verplicht een certificaat aan te brengen ten bewijze van verantwoorde productie. EBay werkt samen met ruim 25 organisaties, waaronder de Rain Forest Alliance, die dit soort keurmerken kunnen garanderen.

Bron: Zdnet.nl