Twinkle | Digital Commerce

Glassesdirect.co.uk slaat terug

2017-11-08
170130
  • 1:18

Britse brildragers kunnen sinds kort online bestellen bij Boots en Specsavers. Glassesdirect.co.uk, de grootste brillenverkoper in het Verenigd Koninkrijk, heeft een tegenoffensief ingezet.

Sinds enige tijd biedt Boots zijn klanten de mogelijkheid een bril te bestellen op Bootsopticians.com. Om het ding op de neus te kunnen zetten moet de koper nog steeds de deur uit, want de bril is af te halen bij een Boots-vestiging in de buurt, waar ook nog even wordt gekeken of het kijkgerei helemaal naar wens is. Ook de besteller bij Specsavers.co.uk dient de bril uiteindelijk bij een fysieke vestiging op te halen.

Glassesdirect.co.uk heeft inmiddels de beta-versie van zijn nieuwe site gelanceerd, waarmee het een gevoelige tik wil uitdelen aan Boost en Specsavers. Volgens Internetretailer.net zal de lancering van de nieuwe webwinkel worden ondersteund door een enorme marketingcampagne. Niet geheel toevallig werd vorige week bekend dat Glassesdirect.co.uk de eerste Britse klant is van AOL's Platform-A.

Glassesdirect.co.uk, een internetbedrijf met inmiddels ook drie fysieke vestigingen, groeide in korte tijd uit tot marktleider. Traditionele spelers konden niet op tegen het agressieve prijsbeuken van de online retailer, mogelijk geworden door aanzienlijk lagere kosten aan panden, personeel, logistiek en overhead. Het bedrijft schept er genoegen in de concurrentie een hak te zetten, bijvoorbeeld met zijn Specspensive-campagne.

Jamie Murray Wells, de twintiger die Glassesdirect.co.uk vier jaar geleden opzette, vertelde eerder dit jaar aan Twinkle dat de gevestigde retailers geen kant op kunnen. Want als ze zelf een online concurrent zouden beginnen, stoten ze hun franchisenemers voor het hoofd. 'Catch 22', aldus Wells.

Wells, die zelf geen kanaalconflict riskeert, wil Glassesdirect.co.uk snel in andere landen gaan uitrollen. 'Het is in feite een kwestie van landjepik', zie hij dit voorjaar.

Overigens is retailer Boots niet in Nederland actief en biedt Specsavers.nl geen bestelmogelijkheid.