Twinkle | Digital Commerce

SIDN legt driemiljoenste .nl-domein vast

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:51

Een particulier uit Amsterdam heeft afgelopen vrijdag de driemiljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. Van elke vijf Nederlanders heeft er gemiddeld één een .nl-domeinnaam geregistreerd.

Van alle bestaande 250 landendomeinnamen, is het .nl-domein de op drie na grootste landendomein ter wereld, meldt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) trots. Alleen in Duitsland (.de), China (.cn) en Engeland (.co.uk) zijn meer landendomeinnamen geregistreerd.

De groei van het aantal .nl-domeinen is op dit moment vooral te danken aan particulieren. Het afgelopen jaar is het aandeel particulieren met 4 procent toegenomen ten opzichte van de zakelijke markt, aldus de SIDN. De belangrijkste reden dat consumenten een .nl-domein vastleggen, is dat ze zich serieuzer willen profileren op internet. Hierbij denken ze onder andere aan mogelijk zakelijk gebruik van de .nl-domeinnaam in de toekomst.

Dat Nederland zo voorop loopt in het registreren van landendomeinnamen komt volgens de SIDN vooral door het intensieve internetgebruik en het hoge aantal breedbandverbindingen. Vorig jaar had ongeveer 82 procent van de Nederlandse huishoudens een breedbandinternetverbinding.