Twinkle | Digital Commerce

Proef met Tip2Pay van start

2017-05-26
170130
  • 0:59

Albert Heijn en Equens zijn vandaag gestart met een proef met het betalen via Tip2Pay. Gedurende zes maanden kunnen consumenten bij de Albert Heijn in Breukelen met hun vingerafdruk betalen.

Daarvoor moeten zij zich eerst registreren. Na het tonen van een identificatiebewijs en debit card wordt een scan gemaakt van de unieke punten van hun vingertip en worden naam- en adresgegevens, bankrekeningnummer en eventueel het AH-klantenkaartnummer geregistreerd.

De test is bedoeld om deze technologie als mogelijke nieuwe betaalmethode te onderzoeken en te kijken of een dergelijke betaalmethode positief wordt ervaren door de consumenten.

Albert Heijn test momenteel op lokaal niveau diverse innovatieve betaalmethoden, zoals mobiel betalen, mobiel scannen en contactloos betalen. Volgens innovatiemanager Jan de Heij test Albert Heijn regelmatig nieuwe betaalconcepten onder de klanten. 'Alleen als zij enthousiast zijn, ontwikkelen we het concept verder door.'

De proef met het vingertip-betalen is uniek in Nederland. Het bedrijf dat de technologie hiervoor levert, IT-Werke, heeft al wel eerder een test gedaan bij de Duitse supermarktketen Edeka. Klanten kunnen daar al in 120 winkels betalen met hun vingerafdruk.

De proef in Breukelen gaat zes maanden duren.