Twinkle | Digital Commerce

Opera-downloads & de nieuwste clip van Bach

2017-05-26
170129
  • 1:29

In de laatste editie van Twinkle schreef Marieke een prima artikel over de verandering van de muziekindustrie. Geen cd’tje meer, lekker downloaden of continu streamen via Last FM. Maar hoe moet het nu met Vivaldi, Krieg, Satie, Mozart en Monteverdi? Zij kunnen zich zelf niet meer lekker verkopen via een initiatief als Sell-a-band!

Waarom is er dan ook eigenlijk geen alomvattend internetplatform dat zich volledig focust op klassieke muziek en opera? Als je je dat afvroeg, dan waren musicologen Rob Overman en Johan Kolsteeg je voor. In samenwerking met een aantal investeerders staan zij aan de wieg van Monteverdi.tv

Monteverdi.tv draait om klassieke muziek, en dat betekent in de eerste plaats natuurlijk gewoon luisteren. Zo biedt het de mogelijkheid om muziek te streamen, muziek te downloaden, muziek te luisteren uit meer dan 200 radiostations of muziek te kopen op een traditionele cd. 

Maar je kunt er ook video kijken, informatie vinden en je mening delen met andere klassieke muziek liefhebbers. En jazeker, voor liefhebbers van oude informatiedragers zijn er traditionele boeken en dvd’s te koop.

Hoe kom je aan deze schat van Klassiek Genot? Je moet eerst een (gratis) applicatie downloaden op Monteverdi.TV. Dat is natuurlijk even een drempel, en ik denk dat het in eerste instantie wat gebruikers zal kosten. 

Anderzijds snap ik de strategie van Monteverdi.tv. Als je eenmaal de applicatie op je desktop hebt staan, kan de relatie veel sterker worden. Bij iTunes zijn ze natuurlijk zo gek nog niet.

Al met al een verrijking voor de liefhebber van klassieke muziek. Ik ben dan ook best een beetje trots dat onze collega Paul heeft meegeholpen om de customer care applicaties voor dit veelbelovende initiatief in te richten.

En wat betekent dit nu voor de webondernemers onder ons? Zoals ook al bleek uit mijn artikel over de sokkenniche, is er nog voldoende markt te vinden voor nieuwe ondernemers, zeker als je de luwte van een niche opzoekt.