Twinkle | Digital Commerce

Wegener in beroep tegen Gaspedaal

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

Wegener Multimedia heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis in het kort geding dat de uitgever tegen autozoekmachine Gaspedaal.nl had aangespannen. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Wegener is eigenaar van autosite AutoTrack.nl en maakt er bezwaar tegen dat Gaspedaal.nl autoadvertenties afkomstig van AutoTrack gebruikt. Daarmee maakt Gaspedaal onder meer inbreuk op het databankrecht en het auteursrecht, beweert Wegener.

Op 21 november bepaalde een rechter in Utrecht echter dat Gaspedaal.nl geen inbreuk maakt op de rechten van Wegener. Ook vond hij niet dat Wegener schade lijdt door handelswijze van Gaspedaal. Tegen dit vonnis is Wegener nu in beroep gegaan.

Gaspedaal is een autozoekmachine die sinds begin dit jaar in de lucht is. De autosite doorzoekt het occasionaanbod van verschillende Nederlandse autosites en combineert de resultaten in een totaaloverzicht. Daarbij worden gegevens en een foto van de occasion getoond. Wanneer een advertentie wordt aangeklikt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de specifieke webpagina van de autosite waar de auto gevonden is.

Gaspedaal is eigendom van het bedrijf Innoweb van Jan-Willem Tusveld. Tevens is Tusveld directeur van de zoekmachine Vinden.nl die hij in 1998 oprichtte.