Twinkle | Digital Commerce

Amazon verkoopt ook verse producten

2018-06-12
1440810
  • [nieuws]
  • 1:27

Amazon verkoopt nu ook verse producten, via de nieuwe dienst Amazon Fresh. Vooralsnog is dit alleen weggelegd voor inwoners van Seattle. De webwinkelier belooft een snelle bezorging van groente en fruit, melk en brood, tegen competitieve prijzen. Bestellingen kunnen ook in lokale winkels opgehaald worden. Als de verkoop van verse producten aanslaat wil Amazon de dienst ook in andere steden aanbieden. 

Het is voor het eerst dat Amazon verse producten aanbiedt. Wereldwijd verkoopt de webwinkelier al langhoudbare producten in de kruidenierscategorie. Daarnaast startte het eerder ook met de verkoop voedingsmiddelen. Dit aanbod bestaat uit ontbijtproducten, snacks en soepen en een variatie aan (langhoudbare) vis-, kaas- en vleesproducten.

In Nederland is Albert.nl de enige webwinkel die verse producten biedt. Dochterbedrijf Peapod is in de VS actief. Ahold nam in 2000 een belang van 51 procent in deze online supermarkt. Een jaar later werden de resterende aandelen gekocht. In totaal betaalde Ahold 108 miljoen dollar voor Peapod. Ook in de VS zijn nog weinig grote spelers in dit segment. Dat Amazon hier nu instapt zou kunnen betekenen dat het potentie heeft. Toch zijn er ook geluiden dat Amazon hooguit wat van Peapod's klandizie af kan snoepen, maar dat weinig nieuwe klanten geïnteresseerd zullen zijn.

Albert.nl is in Nederland wel succesvol. Half april lanceerde de online kruidenier een geheel nieuwe website. 'De manier van presenteren was voorheen gericht op het afwerken van een boodschappenlijstje. Nu kunnen klanten op de site veel meer echt gaan winkelen', liet een woordvoerder Twinkle toen weten. Hoewel het bedrijf geen cijfers bekend maakt, vertelde formulemanager Angélique Wouters in het jongste nummer van Twinkle (5-2007)  dat de omzet jaarlijks met 25 procent stijgt.