Twinkle | Digital Commerce

Aantal boekingen Expedia stijgt

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:10
strandMeer dan de helft van de boekingen gebeurt inmiddels online in de Verenigde Staten. Grootste online aanbieder is Expedia. De voornaamste concurrenten zijn Priceline.com en Orbitz Worldwide. Nu de groei in Noord-Amerika afneemt, kijken internetreisorganisaties voornamelijk naar Europa en Azië, omdat daar nog veel groei te behalen valt. 
Eerder gaf topman Dara Khosrowshahi van Expedia al aan te verwachten in Europa het komende jaar 20 tot 30 procent meer boekingen te behalen. Het bedrijf is goed op weg deze doelstelling te bereiken. Stegen de Noord-Amerikaanse boekingen met 8 procent, het aantal boekingen in Europa nam met maar liefst 38 procent toe in het tweede kwartaal van dit jaar.
 
Expedia zag de omzet stijgen in het afgelopen kwartaal. Voornamelijk vanwege dit gestegen aantal boekingen, gemiddeld met 14 procent. Daarmee komt de opbrengst op 96,1 miljoen dollar, of 30 dollarcent per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 95,5 miljoen dollar, of 27 dollarcent per aandeel.
 
Onlangs nam het aanbod op Expedia.nl flink toe door de samenwerking met Elmar Online B.V.  Elmar Online ontwikkelt samenwerkingsverbanden met bedrijven uit de reisbranche en voert de labels: ElmarReizen.nl, VakantieDiscounter.nl, ReisVrij.nl en de white labels: Transavia.com, Schiphol.nl, eBookers.nl, VliegWinkel.nl.