Twinkle | Digital Commerce

Wat is jouw zolder waard?

2017-05-26
  • 1:15

Meervoorminder.nl heeft in samenwerking met Marktplaats onderzocht wat Nederlanders op hun zolder hebben liggen. Dat blijken ongebruikte spullen ter waarde van bijna 500 euro te zijn. Van de 10.000 deelnemers aan het onderzoek biedt drie op de vijf deze spullen ook op internet aan. 'In meer of mindere mate.' Daarnaast koopt driekwart weleens tweedehands spullen online. De reden is duidelijk: we besparen er geld mee, zegt 90 procent.

Maar heb je een oud matras op zolder, dan kun je je de moeite besparen. Voor 36 procent gaat het kopen van een tweedehands matras te ver, en daarmee is het product het minst in trek. Een tweedehands trouwjurk is voor 'slechts' 17 procent geen optie. Voor oude schaatsen, broeken en lampen kun je nog wel aardig wat geld opstrijken.

'We' verdienen tegenwoordig een aardig zakcentje met de verkoop van spullen die voorheen eerder met het grofvuil mee gingen. Een kleine 9 procent heeft er het afgelopen jaar zelfs meer dan 500 euro mee verdiend, maar het grootste deel (36 procent) pakt in een jaar toch tot 100 euro mee. Om succes te hebben bij de verkoop van je ongebruikte spullen moet je wel even een fotootje toevoegen, want meer dan de helft (58 procent) vindt dat het belangrijkste onderdeel om de betrouwbaarheid te beoordelen. Overigens is ruim de helft bereid tot 100 euro per product uit te geven, daar ligt de grens.

Als je wilt weten wat jouw zolder waard is kun je op meervoorminder.nl ongebruikte zolderspullen aanvinken. Aan de hand van de gemiddelde vraagprijs op Marktplaats.nl wordt een indicatie gegeven hoeveel euro's verdiend kunnen worden bij online verkoop.