Twinkle | Digital Commerce

Universal wil geen jaarcontract iTunes

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

iTunes's Werelds grootste muziekmaatschappij Universal verlengt het jaarcontract met iTunes niet. In plaats daarvan wil het indere maand bekijken of het de muziek op iTunes wil verkopen, dat schrijft Planet

Steve Jobs, CEO van Apple, ruziet al langere tijd met platenmaatschappijen, die vinden dat Apple een te dominante positie inneemt. De online verkoop van muziek is voor de muziekindustrie belangrijk, omdat het de einige plek is waar nog groeiende omzetten gerealiseerd worden.

Ook voor Universal zijn de internetverkopen van muziek belangrijk. In het eerste kwartaal van dit jaar was dit goed voor 15 procent van de omzet, een bedrag van 200 miljoen dollar. Onduidelijk is welk percentage iTunes inneemt, maar gezien de populariteit van het programma ligt het voor de hand dat dit een aanzienlijk deel is. Muziekmaatschappij Sony BMG, na Universal de grootste, heeft onlangs wel een nieuw jaarcontract met Apple ondertekend, aldus berichten in de Amerikaanse media.

Dat er problemen zijn over de voortzetting van het contract komt uit anonieme bronnen, officiële woordvoerders van Universal en Apple weigeren commentaar.

Bron: Planet Multimedia