Twinkle | Digital Commerce

Shop online pick up at store bij de Hema

2017-05-26
  • 1:20

hema nieuwe siteHema heeft een nieuwe website. Ik moet zeggen dat het in eerste instantie wennen is. Ik vind de vormgeving wel gedurfd. Een hoog web 2.0 gehalte door kleurgebruik en navigatie via een soort Tag cloud. De Tag cloud die verschijnt wanneer je een produkt gekozen hebt heeft echter geen echte relatie met het produkt (althans, ik zie het niet). Je zou verwachten dat het echte tags zijn die dienen als een soort aanbevelingen. Wel verschijnen er fatburner tabletten wanneer ik gebak bestel. Dus humor hebben ze in ieder geval wel bij de Hema!
De sitemap eronder ziet er niet uit, maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer handig. Je kunt er wel snel in 1 keer mee naar het produkt komen dat je zoekt. 
Je kunt artikelen bestellen en kiezen of je het laat bezorgen of dat je het afhaalt in de winkel. Lijkt me logisitiek best complex, maar voor de klant een perfecte oplossing. Je kunt zelfs een datum kiezen waarop de bezorging moet plaatsvinden.
De verzendkosten zijn duister. Daar moet je eerst het hele bestelproces, inclusief registratie, voor doorlopen om erachter te komen dat het 4.95 euro kost.
Eigenlijk ben ik wel onder de indruk. Ziet er behoorlijk compleet uit. De sociale aspecten ontbreken, zoals consumentenbeoordelingen e.d., maar de vraag is of dat bij Hema artikelen ook nodig is. Nu nog kijken hoe ze de integratie gaan regelen. Daarbij doel ik op de interactie tussen de winkel en de website. Bijvoorbeeld, een internetzuil in de winkel waar je bestellingen kan plaatsen wanneer artikelen in de winkel niet meer voorradig zijn. Nu is het nog een traffic generator van de website naar de winkel, in de toekomst moet dat natuurlijk ook andersom gaan plaatsvinden....