Twinkle | Digital Commerce

Microsoft koopt advertentiebedrijf

2017-05-26
393306
  • [nieuws]
  • 0:56

Kocht Google eerder DoubleClick en Yahoo RightMedia, nu is het Microsoft dat zijn online advertising business versterkt met de aankoop van Adecn. Het bedrijf is in augustus 2003 opgericht en stelt het advertentieplatform beschikbaar via een virtuele marktplaats voor adverteerders en sites die advertenties publiceren.

Microsoft heeft geen financiële details rondom de aankoop bekendgemaakt. Wel laat het bedrijf weten met de aankoop de positie op de advertentiemarkt te willen versterken. In mei maakte Microsoft al bekend voor 6 miljard dollar het advertentiebedrijf Aquantive over te nemen, gespecialiseerd in onder andere online advertising, webdesign en zoekmachine- en e-mailmarketing. De week maakte Microsoft nog beken een deal te hebben gesloten met social networkingsite Digg. Microsoft wordt de exclusieve provider van advertenties op de netwerksite.

Voor Adecn betekent de overname de mogelijkheid om op een grotere schaal te opereren, en daardoor aantrekkelijk te zijn voor advertising networks en andere partijen die traffic genereren. Die kunnen daardoor hun adverteerders beter bedienen, zegt het bedrijf in een verklaring.