Twinkle | Digital Commerce

Zoover.nl ontvangt Innovatieveer 2007

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:19
Zoover.nl heeft de Innovatieveer 2007 gewonnen. Directeur Rob Driessen kreeg de veer uitgereikt van Jan Lokhoff, hoofdredacteur Reisrevue tijdens de jaarlijkse Innovatieveer-verkiezingen op RMC Automatiseringsdag. Zoover is het voorbeeld van een website die draait op user generated content. De reiziger levert de informatie aan, waar andere reizigers weer hun voordeel mee kunnen doen. Zoover speelt hierin als onafhankelijke partij een faciliterende rol.
Innovatieveer 2007
De Innovatieveer verkiezing is een jaarlijks initiatief van Reisrevue, het vakblad van de reisbranche. Iedereen gerelateerd aan de reisbranche kon sinds februari stemmen op de organisatie die volgens hen de Innovatieveer verdiende. Een vakjury onder leiding van Jan Lokhoff kozen uit 46 genomineerden 3 winnaars en maakte deze tijdens de RMC Automatiseringsdag bekend. Naast Zoover.nl waren ook Holland International en Airtrade genomineerd.

De bezoekersaantallen van Zoover.nl nemen snel toe. De goede en slechte ervaringen van anderen geven een duidelijk beeld van de accommodatie, of dat nou hotels, resorts, cruiseschepen, vakantieparken of campings zijn. Er staan op dit moment zo'n 310.000 beoordelingen online over ruim 75.000  accommodaties en 12.000 bestemmingen.

Zoover gaat door met innovatie
dit jaar kunnen bezoekers naast tekst ook hun eigen vakantiefoto's van accommodaties of bestemmingen plaatsen. 'Verder hebben we afgelopen jaar Google Earth in de website geïntegreerd', vertelt Rob Driessen. 'Bezoekers kunnen nu heel makkelijk kijken waar een bestemming ligt en wat er in de buurt ligt. Komende tijd gaan we nog meer innovatieve mogelijkheden aan de site toevoegen.'