Twinkle | Digital Commerce

Testfase 'kenmerken' Marktplaats succesvol verlopen

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:49

Onlangs introduceerde Marktplaats in een aantal rubrieken het zoeken op 'kenmerken. Deze testfase is succesvol verlopen, dus voegt de handelssite de optie ook toe in alle aurorubrieken.

'De afgelopen periode hebben we de testfase geëvalueerd', vertelt Oscar Diele, marketing directeur eBay.nl en Marktplaats.nl. 'Onze gebruikers ervaren kenmerken als een efficiënte manier om relevante producten te kunnen vinden. Met de uitrol in de groep auto’s – één van de grootste van de site met ruim 114.000 advertenties - komen we tegemoet aan een grote wens van onze gebruikers.'

Kenmerken zijn eigenschappen van een product waarmee verkopers een productomschrijving kunnen verfijnen en waarmee kopers gerichter kunnen zoeken. In de groep auto’s kunnen de kenmerken ‘model’, ‘bouwjaar’, ‘brandstof’, ‘kilometerstand’, ‘carrosserie’, ‘transmissie’ en ‘kleur’ gebruikt worden. 

Wanneer een gebruiker het kenteken invult bij het maken van een nieuwe advertentie, koppelt Marktplaats.nl automatisch de juiste kenmerken aan de advertentie.